Könyv a keresztény cigány közösségek szociológiájáról

2015 tavaszán jelent meg a Cigánymissziós mozgalmak hatása Magyarországon című könyv a Cigány Módszertani és Kutató Központ kiadásában, mely egy több mint két éves szociológiai kutatás eredményét összegzi. A keresztény cigányközösségeket és azok társadalmi szerepét vizsgáló kutatás eddig még nem volt Magyarországon. A könyv kézzel fogható bizonyítéka annak, hogy 20 000 fő feletti azoknak a cigányembereknek a száma Magyarországon, akik egy hitközösséghez csatlakozva, keresztény értékrend mentén kezdtek el élni, életükben pedig erőteljes pozitív változások történtek.

„Egyértelmű, hogy a magyarországi cigánymissziók pozitív hatása kimutatható…”
„...Képzeljük el, hogy mi történne akkor, ha a most széles körben megvetett cigányság jelentős része megtérne, és átmenne azon a pozitív változáson, amelyet az előbb bemutattunk! Milyen hatással lenne ez a magyar társadalomra? Elfogadóbbá válna? Vagy esetleg újabb kifogásokat keresne? Nehéz megmondani. Biztosan lenne példa mindkét fogadtatásra.”
Gyetvai Gellért és Rajki Zoltán
társszerzők

„Reményeink szerint ez a mű, amit kezében tart a Kedves Olvasó, hozzájárul ahhoz, hogy más szemszögből is képet kapjon a cigányság mai magyarországi helyzetéről, tájékozódjon az egyházak cigányok között végzett munkájáról, az Evangélium által elért életváltozásokról. Bár ennek valós eredményéről ez a kutatás a téma nagysága miatt most csak ízelítőt ad, következő vizsgálatok a tudomány eszközével bizonyíthatják majd, hogy az Evangélium által megváltozott cigányok integrálódnak, hasznos tagjai lesznek a társadalomnak.”
Durkó Albert
MPE OCM misszióvezető

Amennyiben többet szeretne tudni ezekről az életváltozásokról és a társadalmi integrációra hatással lévő aspektusokról, valamint érdekli a magyarországi kisebbségi társadalom helyzete egy új perspektívából, keresse kiadványunkat.

A témájában egyedülálló könyv megrendelhető 3000 Ft-os áron a konyvrendeles@remenyhir.hu e-mail címen, a +36704171488 telefonszámon, illetve személyesen Békésen, a Verseny utca 7. szám alatt.

Kategória: