Ismét missziós csapat Kompolton

A tavalyi évhez hasonlóan idén nyáron is sor került a Convoy of Hope Europe (Reménység Konvoja európai képviselet) segítségével a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió egyik Heves megyei közösségének támogatására. A Fogadj örökbe egy települést projekt keretein belül az Egyesült Államokból, a Bethany Church (Wyckoff, New Jersey, USA) nevű pünkösdi gyülekezetből érkezett 27 fős, főként fiatalokból álló csoport töltött a településen majd 6 napot.

Áldozatkész munkájukkal segítették a gyülekezet által használt közösségi ház kerítésének lefestését, a tavalyi évben kialakított ifjúsági terem szigetelésének előkészítését és egy a közösségi ház udvarán kialakítandó járda kiépítését. Míg a csapat egy része a kültéri munkákkal foglalatoskodott, addig a többiek a közösségi házban gyermekfoglalkozást tartottak. Kompolt településéről igen sok gyerek vett részt ezeken az alkalmakon, ahol az ötletes és vidám játékok mellett bibliai tanítást is volt lehetőségük meghallgatni a missziós csapat jóvoltából.

Mindezen történések mellett jutott idő arra is, hogy a település javára, egy mindenki számára elérhető és használható futballpályát alakítsanak ki az amerikai fiatalok. Ezúton is kifejezzük köszönetünket Kompolt Önkormányzatának, Balázs Zoltán polgármester úrnak, akinek segítsége lehetővé tette a terv gyakorlati megvalósulását. Nagy öröm volt látni, ahogy a még félkész állapotban lévő pályát szinte rögtön használatba veszik a helyi gyerekek.

Maradandó nyomot hagyott maga után hátra az amerikai csapat. Nem csak a kezük nyomára gondolva, hanem arra a pozitív üzenetre is, amit egész ittlétük alatt érezni lehetet. Összefogással többet érhetünk el, tartozzunk bármelyik kisebbséghez is, éljünk bármely táján is a világnak. Szeptemberben ismét missziós csoport érkezik Kompoltra az USA-ból, ezúttal kisebb létszámú, de szakképzett építőmunkásokkal folyik tovább a megkezdett munka. Izgatottan várjuk a folytatást!

Kategória: