TÜKÖR – A protestáns egyházak cigánymisszióinak lapja

A Cigány Módszertani és Kutató Központ kiadásában jelent meg a napokban a TÜKÖR, a magyarországi protestáns egyházak cigánymisszióinak negyedévente megjelenő lapja. A protestáns összefogás eredményeként született kezdeményezés egyedülálló a maga nemében, hiszen az azonos területen szolgáló missziók most egységes álláspontjukat mutatják be. A következő napokban, a TÜKÖR eljut az öt protestáns egyház (baptista, evangélikus, metodista, pünkösdi, református) lapjainak minden olvasójához, így a közös gondolkodás, látás megismerhető országhatárainkon belül és túl is.

Mi a TÜKÖR?

„Amit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal” – íme, ez a TÜKÖR jelentése.

A kegyelem iránti éhségben kaptunk mi, a protestáns egyházak cigánymissziós munkatársai bátorítást arra, hogy azokra figyeljünk, akiknek az élete, még nálunk is nagyobb szükségben van. A cigányokkal való találkozásainkban értettük meg igazán, hogy „nem személyválogató az Isten, hanem minden nemzetben kedves őelőtte, aki őt féli és igazságot cselekszik”.

A vezetőinktől kapott felhatalmazás alapján végzett munkánk során találkoztunk és barátkoztunk össze. Beláttuk, hogy a munkánk hatékonysága érdekében szükség van az összefogásra.

A protestáns egyházak (baptista, evangélikus, metodista, pünkösdi, református) cigányok között végzett misszióinak munkatársaiként szeretnénk a Tükörrel is bátorítani, segíteni látni mindenkinek, minden testvérnek az Úrban, hogy érdemes és miként érdemes egy cigány emberre, a cigány népre tekinteni.